A co dál? Jdeme dál!

07.11.2018 07:52

Vždy záleží, jak věci posuzujeme, můžeme říci, že ve volbách jsme uspěli, protože jsme obhájili stávající dva mandáty oproti naopak ANO, které byť mělo zcela jistě desetitisíce až statisíce na kampaň, získalo jeden.

 

Nebo naopak, že jsme neuspěli, neboť jsme z mnoha důvodů nepřesvědčili více lidí, nejlépe největší část, že náš program, lidé  a jejich zkušenosti a morální vlastnosti za to stojí.

 

Já osobně se kloním k tomu druhému hodnocení.

 

Přestože jsme neuspěli, stále máme kvalitní program, který může být prospěšný nejen našim voličům. Řeší konkrétní problémy, odpovídá našim městských možnostem finančním i jiným a pomáhá stabilizovat naší společnost.

 

Realita všedního dne je, že motivem pro  v pondělí 5. listopadu zvoleného starostu a místostarosty byly především jejich peníze - gáže uvolněných představitelů.  Jinak by nepopřeli každý svým dílem vše, co veřejně říkali. Od nespolupráce s komunisty po touhu po změně, kterou určitě nejenom mně říkal nepolitik M. Lorenc. Jan Klimeš přivedl sociální demokracii od šesti mandátů k jednomu a přesto bude nadále vesele dojíždět každý den z Leptáče, kde trvale léta žije do "práce" místostarosty. A  myslím, že oba dobře vědí, jak  umě je využil M. Malý k tomu, aby on měl svůj plat starosty a nemusel náhodou jít pracovat mimo uvolněnou funci. 

 

Každý si míru morálky v běžném životě nastavujeme sám. Díky všeobecnému blahobytu se čím dál více vytrácí. Slábneme a fetišem většiny z nás se stalo vlastní pohodlí a peníze za každou cenu, jakkoliv každý z nás od druhého onu morálku, slušné chování ke mě samému vědomě i nevědomě vyžadujeme.

 

Já Robert Zeman, my členové PRO Prachatice, sdružení nezávislých kandidátů s dnes již skoro 10 letou tradicí, budeme pracovat dál, nebudeme zapomínat, že pečení holubi sami do úst nelétají a že jsou na světě i jiní lidé než jsme my i přesto nebo právě proto, že peníze pro nás nejsou tím, pro co bychom prodali sebe samé.

 

A na závěr - ještě jednou opravdu děkujeme vám všem, kteří nám právě kvůli našim činům dali svůj hlas v proběhlých komunálních volbách, třeba si našich činů na místo líbivých slov jiných příště všimne více Prachatičanů.

 

Jdeme dál :-)

 

Robert Zeman, lídr PRO Prachatice, t.č. opoziční zastupitel města